Γιούνκερ: Ήταν λάθος μας να ακούσουμε τους γκουρού της οικονομίας

Με... “επίθεση φιλίας” προς την Ελλάδα έμοιαζε η ομιλία του πρώην προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα “Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές”.

Ο Γιούνκερ αναγνώρισε πως η Ελλάδα δέχθηκε μία επίθεση “άσεμνη και δηλητηριώδη” από ορισμένους πολιτικούς του ευρωπαϊκού Βορρά και από ΜΜΕ, για την οποία δήλωσε ότι λυπάται, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν μπορούν να εξεταστούν εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παραδέχθηκε ακόμα ότι ήταν λάθος το ότι “στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας ακούσαμε τους γκουρού της οικονομίας, ενώ αποκάλυψε ότι κάποιοι επιθυμούσαν την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όμως ο Γιούνκερ είχε ένα σχόλιο και για τις αποκρατικοποιήσεις, προτρέποντας την κυβέρνηση να μην πουλήσει τις ΔΕΚΟ στην τιμή που ζητούν οι άλλοι να τις αγοράσουν, αλλά στις τιμές που επιθυμεί αυτή να τις πουλήσει, ενώ με μία δόση χιούμορ σχολίασε ότι οι Έλληνες αγαπούν τα νησιά τους και δεν πρέπει να τα... πουλήσουν.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Γιούνκερ, η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες να ανακάμψει και να αναπτυχθεί οικονομικά το 2014, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα “θα βγει νικήτρια”.