Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μίλησαν Σαμαράς-Σεμέτα

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης, που η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προτάξει και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επίτροπο για τις φορολογικές υποθέσεις Αλγκίρντας Σεμέτα, παρουσία και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η ελληνική πλευρά έθεσε κατά τη συνάντηση το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με το Λιθουανό επίτροπο να επιφυλάσσεται, ωστόσο, να απαντήσει. Ερωτηθείς ποια είναι τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός απάντησε: “Ότι θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος τζίρος, μεγαλύτερα έσοδα και ελπίζουμε ότι δε θα πέσουν τα φορολογικά έσοδα”.

Η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει το συγκεκριμένο θέμα και στην τρόικα, η οποία φτάνει αύριο στην Αθήνα, προτείνοντας το μέτρο να ισχύσει, έστω πιλοτικά, κατά τη θερινή περίοδο, από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ακόμα ότι συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα στη σημερινή συνάντηση, μεταξύ των οποίων και τα φορολογικά, τονίζοντας ότι ο Λιθουανός επίτροπος ήθελε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν, ώστε να υπάρξει συνέχεια και μετά την ιρλανδική προεδρία, στο τέλος Ιουνίου, με τη Λιθουανία να είναι η επόμενη χώρα που αναλαμβάνει την ευρωπαϊκή προεδρία.