Εκ περιτροπής εργασία για μείωση του εργασιακού κόστους

Η μείωση ωραρίου ή ημερών εργασίας παραμένει ο προσφορότερος τρόπος μείωσης του εργασιακού κόστους των επιχειρήσεων, ενώ συνεχίζονται οι μειώσεις μισθών, σύμφωνα με την έρευνα HR Pulse της Icap για τις εξελίξεις στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, κατά το β΄ τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία των επιχειρήσεων διατηρεί ή και αυξάνει τη δαπάνη για την Εκπαίδευση, ειδικά αν σχετίζεται άμεσα με την εργασία.

Επίσης, συνεχίζεται το ενδιαφέρον χρήσης τεχνολογιών HR για μία πιο σύγχρονη και οικονομική διαχείριση ενώ πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων.

Η ατομική απόδοση και η απόδοση του τμήματος παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο πλέον και στους τομείς Παραγωγής (εκτός από τον παραδοσιακό τομέα πωλήσεων).

Από τις επιχειρήσεις, που απάντησαν στην τρίτη έρευνα HR Pulse, το 58% είναι ελληνικές, το 42% είναι διεθνείς, το 48% έχουν τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, το 53% έχουν περισσότερους από 250 εργαζομένους, το 30% είναι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, το 21% εμπορικές, το 9% χρηματοοικονομικές, το 18% φαρμακοβιομηχανίες, το 15% fmcg και το 6% τεχνολογικές και λοιπές.

“Παρόλο που συνεχίζονται οι αλλαγές στα εργασιακά και μισθολογικά, εμφανίζονται κάποια στοιχεία σταθεροποίησης στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως είναι η εκπαίδευση και το ενδιαφέρον των εταιρειών για πιο σύγχρονη και οικονομική διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων HR”, επισημαίνεται στην έρευνα της Icap People Solutions.

Παρακαλούμε περιμένετε ...