Eurobank: Ανακαλεί την απόφαση για Γενική Συνέλευση στις 30 Μαΐου

Την ανάκληση της απόφασης για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε μόλις δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή της το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα θέματα που βρίσκοντας στην ημερήσια διάταξη της ανακληθείσης συνέλευσης θα γίνει από την Τακτική Συνέλευση της Τράπεζας, που εκτιμάται ότι θα συνέλθει στις 27 Ιουνίου.

Η χρονική μετάθεση της συζήτησης των θεμάτων της συνέλευσης, σύμφωνα με τη Eurobank, κρίθηκε επιβεβλημένη για τεχνικούς λόγους, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, που έχει ήδη αποφασίσει η συνέλευση της 30ής Απριλίου 2013, με την πλήρη κάλυψη αυτής από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Επισημαίνεται τέλος ότι η μετάθεση της ημέρας λήψης απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας που σχετίζεται με το πρόγραμμα διαχείρισης στοιχείων παθητικού δεν επηρεάζει τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.