Τα κινεζικά ΜΜΕ… ερωτεύτηκαν την Ελλάδα

Εκτεταμένη ήταν η κάλυψη της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα από τα ΜΜΕ της χώρας, με πολλά δημοσιεύματα να αναφέρονται με θετικά λόγια για την Ελλάδα και τις προοπτικές συνεργασίας με την Κίνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κανάλι CCTV2, που εκπέμπει σε 140 χώρες, η οποία μάλιστα προβλήθηκε σε επανάληψη, ενώ πολλά ΜΜΕ της χώρας “αντέγραψαν” την περίφημη πρόσκληση του κ. Σαμαρά για συμμετοχή στο “Greek success story”, αναπαράγοντάς τη μαζικά.

“H Ελλάδα δείχνει αποφασισμένη να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία”, ανέφερε σε δημοσίευμά της η South China Morning Post, η κορυφαία σε κυκλοφορία αγγλόφωνη εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, ενώ το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua τόνισε: “Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την πύλη της Κίνας προς την Ευρώπη”.

Αλλά και η οικονομική εφημερίδα Diyi Caijing, από τις κορυφαίες οικονομικές εφημερίδες της χώρας, κυκλοφόρησε με θέμα “Η εικόνα μιας ανανεωμένης Ελλάδας: Ώθηση στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων από την Κίνα”, στην οποία περιλαμβανόταν και συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Εξάλλου, σε πολλά δημοσιεύματα παρουσιάζονται οι ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, και ιδιαίτερα η παροχή 5ετούς άδειας παραμονής με δυνατότητα ανανέωσης σε όσους επενδύουν σε ακίνητη περιουσία περισσότερα από 250.000 ευρώ.