“Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τις νέες τεχνολογίες μια μορφή τουρισμού”

Η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της Ελλάδας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με στελέχη της κυβέρνησης, με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ειδικότερα με τους επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση Τεχνολογίας CEBIT.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που ήταν παρών, χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντηση, τονίζοντας πως οι εταιρείες αυτές έχουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, καθώς είναι εταιρείες εξωστρεφείς και το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει να κάνουν καινούριες προσλήψεις.

“Επομένως, είναι ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας. Δε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι απλά και εύκολα, αλλά πάντως τα μηνύματα αισιοδοξίας πληθαίνουν”, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό κέντρο νέων τεχνολογιών, γιατί διαθέτει την πρώτη ύλη που είναι ένα υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό δυναμικό. “Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, κατά τη γνώμη μας, αποτελούν ένα εθνικό κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται. Σε αυτήν την προσπάθεια οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών θα είναι δίπλα”, ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για το τι ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο ΣΕΠΕ, ο κ. Τζήκας απάντησε: “Ζητήσαμε η Ελλάδα να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες σε μια νέα στρατηγικής σημασίας βιομηχανία. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τις νέες τεχνολογίες μια μορφή τουρισμού. Όπως είναι ο τουρισμός στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα, πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες, επειδή στηρίζονται στον παράγοντα άνθρωπο, μπορούν να γίνουν μια στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα”.