Φτωχό ένα στα πέντε Ελληνόπουλα

Ένα στα πέντε Ελληνόπουλα είναι φτωχά! Η χώρα μας αντιμετωπίζει υπερδιπλάσιο πρόβλημα παιδικής φτώχειας από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκθεση της Κομισιόν υπολογίζει την παιδική φτώχεια πάνω από 20% τη στιγμή που οι αριθμοί σε Ιρλανδία, Λιθουανία, Ισπανία, Κύπρο και Ουγγαρία, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι κάτω του 10%.

Ούτε δουλειά όμως είναι σε θέση να βρουν οι νεαροί Έλληνες, σύμφωνα με την ίδια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς ο δείκτης της παιδικής ανεργίας αυξήθηκε κατά 22,5%. Η συνολική ανεργία στη χώρα παρουσιάζει άλμα κατά 11,6%. Οι ποσοστιαίες μεταβολές της έκθεσης συγκρίνονται με στοιχεία του Μαρτίου του 2011.

Χαρακτηριστικό στοιχείο συνιστά η απώλεια 405.000 θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα. Η μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών εν γένει στη χώρα μας υπολογίζεται στο 15,7%. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ουγγαρία να ακολουθούν.

Ραγδαία είναι και η αύξηση της παιδικής φτώχειας καθώς ξεπερνά το 1/5 των ανηλίκων του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδος. Τα στοιχεία των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κάτω από 10%.