Τα λεφτά της δόσης χωρίς αξιολόγηση θέλει η ελληνική κυβέρνηση

Να αποφύγει την επίσκεψη της τρόικας τον Ιούνιο στην Ελλάδα θέλει η ελληνική κυβέρνηση και για αυτό το λόγο εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τα λεφτά της δόσης χωρίς αξιολόγηση.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει η χώρα και τη δόση του β΄ τριμήνου ύψους 3,2 δισ. από την Ευρωζώνη, χωρίς εκ νέου αξιολόγηση από την τρόικα τον Ιούνιο.

Αυτή η διαπραγμάτευση - σύμφωνα με το Mega - φαίνεται να ανοίγει λίγες μέρες πριν από το Eurogroup της 13ης Μαΐου, που θα εγκρίνει και τη χορήγηση των 4,2 από τα 6 δισ. ευρώ της δόσεως του α΄ τριμήνου της χρονιάς.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου τόνιζε πως δεν υπάρχει ακόμα τέτοιο αίτημα από την ελληνική πλευρά, ούτε έχει γίνει συζήτηση με την τρόικα, αλλά άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί το ζήτημα αυτό το προσεχές διάστημα.

Πάντως θα πρέπει η ελληνική πλευρά να καλύψει όλα τα προαπαιτούμενα που προβλέπονται. Να σημειωθεί ότι στα τρία χρόνια του μνημονίου δεν έχει γίνει εκταμίευση δόσης χωρίς αξιολόγηση.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα καταβολής διπλής δόσης, ενώ στελέχη του Ευρωσυστήματος που ερωτήθηκαν από το news.gr αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει την εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου 2013, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση, εξέφρασαν την πλήρη άγνοιά τους για το θέμα.