Περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις τον Απρίλιο

Ενθαρρυντικά για την αγορά της μισθωτής εργασίας είναι τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την εφαρμογή του συστήματος “Εργάνη”, τα οποία παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, διαφαίνονται ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας, καθώς φαίνονται οι προσλήψεις να υπερτερούν σταθερά των απολύσεων.

Η ροή απασχόλησης παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο, καθώς οι προσλήψεις εμφανίζονται να είναι το μήνα Μάρτιο κατά 8.950 περισσότερες από τις απολύσεις και τον Απρίλιο κατά 15.198 (έως τις 24 Απριλίου).

“Η πρώτη απεικόνιση των ροών απασχόλησης από το νέο σύστημα "Εργάνη" συνδυάζεται με θετικές εξελίξεις, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον”, τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στο νέο πληροφοριακό σύστημα, το χαρακτήρισε “πρωτοποριακό εργαλείο για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας στον τομέα της απασχόλησης και τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας”.