Ο σύμβουλος του Αναστασιάδη στην Αθήνα

Στην Αθήνα αναμένεται την Παρασκευή ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παναγιώτης Θεοδοσίου. Θα δώσει διάλεξη με τίτλο: 'Ανάλυση, Προτάσεις και Μέτρα για την διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας'.

Ο κ. Θεοδοσίου είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου (PhD) στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά από το City University of New York. Πριν την εκλογή του στο ΣΕΠΑΚ υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής στο Rutgers University των Η.Π.Α., καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει μαθήματα στα χρηματοοικονομικά, τις χρηματοοικονομικές αγορές και τα πιστοδοτικά ιδρύματα, τα επιχειρησιακά οικονομικά και την οικονομετρία. Υπήρξε κύριος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια χρηματοοικονομικών, διοργανωτής διεθνών συνεδρίων στα χρηματοοικονομικά και ιδρυτικός πρόεδρος του Multinational Finance Society.

Υπηρετεί ως αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Multinational Finance Journal. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά με κριτές, όπως The Review of Financial Studies, Journal of the American Finance Association, Management Science, Journal of Risk and Insurance, Journal of Banking and Finance, Quantitative Finance and Managerial and Decision Economics. Αρθρογραφεί συχνά στον κυριακάτικο κυπριακό τύπο για θέματα που αφορούν την κυπριακή οικονομία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς της στοχαστικής συμπεριφοράς των τιμών των χρηματοοικονομικών προϊόντων, του υπολογισμού και της διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου και της εκτίμησης του κόστους κεφαλαίου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ, την Παρασκευή, 26 Απριλίου, στις 13:00.