Χατζηδάκης: Ανάπτυξη στο γκρεμό και στο κενό δεν γίνεται

“Ανάπτυξη στο γκρεμό και στο κενό δεν γίνεται”, διεμήνυσε από το βήμα του Economist ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή “και θα παραμείνει σταθερή, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Ελλάδας”.

Ο κ. Χατζηδάκης κατονόμασε τους τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους κινείται η κυβέρνηση, και είναι η ρευστότητα, η επανεκκίνηση έργων, η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Αναφερόμενος δε στη σημασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τόνισε ότι είναι μια εξέλιξη που θα έχει σημαντική οικονομική και πολιτική σημασία και θα είναι ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

“Μέχρι πριν μια εβδομάδα οι άπιστοι Θωμάδες αμφισβητούσαν την επανεκκίνηση των έργων για τους αυτοκινητόδρομους. Ας έρθουν την επόμενη εβδομάδα να δουν τις μπουλντόζες. Μέσα στον Απρίλιο ξεκινούν και πάλι τα έργα, δημιουργούνται 25.000 θέσεις εργασίας”, σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας: “Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε πως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, όμως υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. “Θέλω να σκεφτείτε πότε ήσασταν πιο σίγουροι για την εξέλιξη της χώρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στο κοινό. “Δίνουμε τη μάχη της γενιάς μας”, επεσήμανε ακόμα, “και πρέπει να την κερδίσουμε”.