Eurobank: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Απριλίου

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της Eurobank το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στις 30 Απριλίου στις 11:00.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν τα εξής θέματα:

1. Μείωση του κοινού µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας µέσω ταυτόχρονης (i) αύξησης της ονοµαστικής αξίας
έκαστης κοινής ονοµαστικής µετά ψήφου µετοχής της Τράπεζας και µείωσης του συνολικού αριθµού αυτών µε
συνένωση των εν λόγω µετοχών (reverse split) και (ii) µείωσης της ονοµαστικής αξίας έκαστης κοινής ονοµαστικής
µετά ψήφου µετοχής της Τράπεζας (όπως θα έχει διαµορφωθεί µετά το reverse split), µε σκοπό το σχηµατισµό
ισόποσου ειδικού αποθεµατικού, σύµφωνα µε το άρθρο 4 παράγραφος 4α του κ.ν. 2190/1920. Τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

2. Έκδοση κατ΄ εφαρµογή του νόµου 3864/2010 και της υπ΄ αρ. 38/2012 Πράξης Υπουργικού Συµβουλίου και σύµφωνα µε τις διατάξεις αυτών, µη εξασφαλισµένων και µειωµένης κατατάξεως αορίστου διάρκειας οµολογιών µετατρέψιµων υπό αίρεση σε κοινές, άυλες, ονοµαστικές, µετά ψήφου µετοχές της Τράπεζας, µε δικαίωµα εξαγοράς αυτών από την Τράπεζα, συνολικού ποσού κεφαλαίου έως Ευρώ 1.700 εκατ., όπως αυτό θα προσδιορισθεί ειδικότερα από την Τράπεζα της Ελλάδος, καταβλητέου διά εισφοράς εις είδος, προς διάθεση αυτών µε ιδιωτική τοποθέτηση. Παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Τράπεζας για την διενέργεια των αναγκαίων πράξεων προς έκδοση και διάθεση των οµολογιών σύµφωνα µε τους όρους κάλυψης της αύξησης, µετοχικού κεφαλαίου του 3ου θέµατος της ηµερήσιας διάταξης.

3. Αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων µέχρι ποσού Ευρώ 5.839 εκατ. µέσω
έκδοσης νέων, κοινών, ονοµαστικών, µετά ψήφου µετοχών, σύµφωνα µε το νόµο 3864/2010, µε καταβολή σε
µετρητά ή/και µε εισφορά εις είδος και µε δικαίωµα προτίµησης των υφισταµένων µετόχων στο µέρος της ως άνω
αύξησης που δύναται να καλυφθεί µε µετρητά. Κατάργηση του δικαιώµατος προτίµησης των προνοµιούχων µετόχων της Τράπεζας στην ως άνω αύξηση. Παροχή εξουσιοδοτήσεων στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Τράπεζας προκειµένου να καθορίσει την τιµή διάθεσης των νεοεκδοθησοµένων µετοχών (κατ΄ άρθρο 13 παρ. 6 του κ.ν. 2190/1920) και να εξειδικεύσει τους όρους της ως άνω αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου. Τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας.

4. Ανακοίνωση της εκλογής νέων µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.