Μηταράκης: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η εξωστρέφεια

Υπό την προεδρία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, η τέταρτη συνεδρίαση της (Μικτής) Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και τα οποία άπτονται της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ήταν:

- Η πορεία εκπόνησης του Οδικού Χάρτη για το νέο Οργανισμό Εξωστρέφειας, με τη συνεργασία Ολλανδών εμπειρογνωμόνων και της Task Force.

- Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται για τη διευκόλυνση των εξαγωγικών διαδικασιών ειδικά σε ότι αφορά τα προϊόντα υψηλής ζήτησης.

- Η συζήτηση των προτάσεων για την ολοκληρωμένη προβολή των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές του εξωτερικού.

- Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής μέσα από τις τουριστικές μονάδες.

- Την ενίσχυση των Ελληνικών διπλωματικών αρχών σε αγορές στόχους.

- Η δημιουργία ενιαίου διαδικτυακού τόπου που θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο της πληροφόρησης για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, τις εξαγωγές, τις επενδυτικές ευκαιρίες, τον τουρισμό κ.α. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μηταράκης δήλωσε: “Σε συνεργασία με την Task Force προχωράμε με ταχείς ρυθμούς για την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού ενιαίου φορέα εξωστρέφειας, με τη συγχώνευση του Invest In Greece, του ΟΠΕ και τη συμμετοχή των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων. Παράλληλα, κινούμαστε και εντός των στοχοχρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει σχετικά με την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών, η οποία αποσκοπεί στο να μειωθούν ο εξαγωγικός χρόνος κατά 50% και τα κόστη κατά 20% έως το 2015”.