Τρώνε οι γάτες και οι σκύλοι… τόνους κρεμμύδια;

Μία απίστευτη υπόθεση απάτης με εικονικά τιμολόγια αποκάλυψαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ στη Στερεά Ελλάδα, με πρωταγωνιστή έναν 55χρονο αγρότη από τη Θήβα.

Το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε ελέγχους στους 48 αγρότες με τις σημαντικότερες υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων ανήλθε στο ποσό των 222.515.063 ευρώ. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Το Βήμα”, από το ποσό αυτό τα 184.075.770 φέρεται να τα έχει διακινήσει ένας και μόνο αγρότης !

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ που επικαλείται το “Βήμα”, “πρόκειται για έναν 55χρονο ιδιώτη από χωριό της Θήβας που φέρεται να πωλούσε πατάτες και κρεμμύδια σε 30 διαφορετικές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, μερικές από τις οποίες σχετίζονταν με… ζωοτροφές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά γάτες, σκύλοι αλλά και αμνοερίφια τρώγανε καθημερινά πολλούς τόνους… κρεμμύδια!”.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι για να δικαιολογηθούν οι εισπράξεις του προσώπου αυτού θα έπρεπε να κατέχει καλλιεργήσιμη έκταση περίπου 50.000 στρεμμάτων, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τις συνολικές εκτάσεις στη Βοιωτία όπου καλλιεργούνται πατάτες και κρεμμύδια.

Άλλο στέλεχος του ΣΔΟΕ εξηγεί, ωστόσο, πως ο συγκεκριμένος αγρότης φαίνεται πως δεν έχει ούτε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης έκτασης ! “Του ζητήσαμε να μας παρουσιάσει έστω ένα μισθωτήριο για έκταση που του ανήκει και αυτός ανέφερε δεν διαθέτει τίποτα. Οι 30 εταιρείες που φαίνεται να αγόραζαν προϊόντα του, στην πράξη δεν είχαν καμία συναλλαγή μαζί του. Απλώς χρησιμοποιούσε τα στοιχεία τους για να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά. Πολλοί υπεύθυνοι αυτών των εταιρειών έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον του”, τονίζει.