Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον από καναδική εταιρεία συμμετοχών η Εθνική

Το ενδιαφέρον της καναδικής εταιρείας συμμετοχών Fairfax Holdings να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της επιβεβαιώνει η ΕΤΕ.

Ειδικότερα, μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της υποχρέωσης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών, εξετάζει εναλλακτικές δυνατότητες.

Η Fairfax Holdings, όπως αναφέρει η Εθνική έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση του διευρυμένου ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η Fairfax Holdings ιδρύθηκε το 1985, έχει έδρα το Τορόντο του Καναδά και, όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της, έχει ως στόχο της συμμετοχή σε εταιρίες με σκοπό την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και το χτίσιμο μακροχρόνιων σχέσεων.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ακολουθούν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο”.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθώρα σεναρίων έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ενδεχόμενη παράταση των σχετικών προθεσμιών και επιπτώσεις που θα έχουν στις εξαγορές και συγχωνεύσεις που είναι σε εξέλιξη.