Στουρνάρας – Σαρρής: Στο επίκεντρο το Κυπριακό Μνημόνιο

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών είχαν ο υπουργός Οικονομικών  Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης  Κωστής Χατζηδάκης,  ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.
 
Στο επίκεντρο βρέθηκε το κυπριακό μνημόνιο,  το οποίο αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Πέμπτη. Εθιμοτυπική χαρακτήρισαν τη συνάντηση οι συμμετέχοντες υπουργοί. 
 
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε ότι η Κύπρος αποζητά την μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από τους ευρωπαίους εταίρους, καθώς και ότι βασική επιδίωξη της νέας κυπριακής κυβέρνησης είναι να υπάρξει αγαστή συνεργασία με την τρόικα στην Κύπρο, προκειμένου να συνταχθεί ένα πρόγραμμα στο οποίο να αποτυπώνονται οι ανάγκες της χώρας. Ο ίδιος τόνισε πως θα σταλεί σχετική επιστολή και προς το Eurogroup.
 
Σε ερώτηση  για το εάν έχει αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το ζήτημα του κουρέματος των καταθέσεων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. "Με την τρόικα Κύπρου εξετάζονται εναλλακτικά σχέδια για να είναι αχρείαστο κάτι τέτοιο", τόνισε.