Στη χώρα του… “γιαβάς – γιαβάς”

Το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει το πόθεν έσχες 240 εφοριακών.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ελέγχει τα οικονομικά των ανεξάρτητων αρχών, καθώς βρέθηκαν διοικητικά συμβούλια να... "συνεδριάζουν" - και να πληρώνονται για κάθε συνεδρίαση - έως και επτά φορές τη μέρα !

Ο υπουργός Εργασίας απαλλάσσει από το "υποχρεωτικό" των εισφορών στον ΟΑΕΕ τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με λιγότερα από δέκα ενοικιαζόμενα δωμάτια, την ώρα που ο οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος - ο οποίος αμείβεται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών - υποχρεούται να πληρώνει κάθε δίμηνο στον Οργανισμό, ανεξαρτήτως του ύψους των εσόδων του.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται να συμφωνήσει με την τρόικα για ακόμα μία - τελευταία υποτίθεται - ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι υπάλληλοι της Βουλής εξασφαλίζουν - με διακομματική συμφωνία - έως και έξι μήνες υπερωρίες.

Εντοπίστηκαν λουφαδόροι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν...εξαφανιστεί από τα σχολεία, που υποτίθεται ότι εργάζονταν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλαστές ανάγκες για κάλυψη των θέσεων.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προστατεύει την κομματική της πελατεία, επιδιώκοντας να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Στο μεταξύ, η μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία προμηνύει νέο γύρο περικοπών στις συντάξεις, ενώ η συζήτηση για μείωση έμμεσων φόρων - όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - δείχνει να μην προχωρά όπως θα ήθελε η κυβέρνηση.

Μέσα σε όλα, θα αρχίσει - λέει - σαφάρι φόρων, για να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή, θα επιχειρηθεί να εισπραχθεί ό,τι δεν έχει εισπραχθεί μέχρι σήμερα (αν αυτό είναι τόσο απλό, γιατί δεν το κάναμε τόσο καιρό, ώστε να αποφύγουμε τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις ;).

Όλα αυτά σας θυμίζουν χώρα, που έχει κάνει στάση πληρωμών και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της ; Εμένα πάλι, όχι.

Αλλά, είπαμε. Εδώ, όλα γίνονται... γιαβάς - γιαβάς. Σιγά - σιγά.

Καλημέρα σας.

[email protected]