Χατζηδάκης: Κανείς δεν είπε να μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία σε συνάντησή του με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών διατυπώθηκε αίτημα για μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha.

“Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Ήμουν αυτόπτης μάρτυς”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας Barilla Hellas, που επίσης διέψευσε τα δημοσιεύματα, διευκρίνισε: “Δεν αναφέρομαι στη διάψευση μόνο της εταιρείας, προσθέτω και τη δική μου μαρτυρία. Δεν υπήρξε τέτοια τοποθέτηση”.

Με αυτή την αφορμή, η Barilla Hellas επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.

"Είναι τουλάχιστον λυπηρό, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολυεθνικές ή εγχώριες, δίνουν τη μάχη τους όχι μόνο για να διατηρήσουν αλλά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ενισχύοντας την ανάπτυξη, να λοιδορούνται μέσα από ανεύθυνα και ψευδή δημοσιεύματα που αποπροσανατολίζουν τις προσπάθειες ανασύνταξης της οικονομίας της χώρας" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Θέση πάνω στο ζήτημα πήρε σήμερα και η Henkel Hellas, η οποία επίσης αναφέρεται σε αντίστοιχα δημοσιεύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού δεν την αντιπροσωπεύουν, “καθώς θεωρεί ότι δε θα συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης”.