Μαυραγάνης: Δε μειώνεται το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τη μείωση στα 600 ευρώ του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο παρέσχε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά, ο κ. Μαυραγάνης αποσαφήνισε ότι δε θα μειωθεί από τα 1.000 ευρώ σε 600 ευρώ το ύψος του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο και ότι η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιο σκοπό.

Σημειώνεται πως με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Κεφαλαιαγορά θεσπίζεται η δυνατότητα κοινοποίησης των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων και Πιστωτικών Ιδρυμάτων (μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις, ενοίκια, επιδοτήσεις) με ηλεκτρονικά μέσα (e-mail), ενώ το Δημόσιο καθίσταται προνομιακός “πιστωτής” (θα λαμβάνει πρώτο μερίδιο από το πλειστηρίασμα ακινήτων των οφειλετών) στις περιπτώσεις χρεών προς το Δημόσιο από ΦΠΑ και άλλους παρακρατούμενους φόρους.