Κ. Μπερτσιάς : “Επενδύουμε στους συνεργάτες μας”

Στο ρόλο του παράγοντα – άνθρωπος επενδύει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, επιδιώκοντας να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των ασφαλειών. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Μπερτσιάς, περιγράφει στο news.gr το σχέδιο για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των συνεργατών του ομίλου, ώστε να διατηρηθεί η ισχυρή και σταθερή κερδοφορία του 2011 και 2012.

Συνέντευξη στο Νεκτάριο Β. Νώτη

“Πιστεύουμε πως οι άνθρωποι, που είναι σωστοί επαγγελματίες – δηλαδή ασφαλιστικοί σύμβουλοι, πράκτορες και μεσίτες - μπορούν να προσφέρουν άριστη εξυπηρέτηση σήμερα στους πελάτες και να προωθήσουν επιτυχώς τα προϊόντα και τα ασφαλιστικά προγράμματά μας, που καλύπτουν – πέραν των άλλων – και τη σημερινή συγκυρία.

Δηλαδή, προγράμματα, που είναι πιο ουσιαστικά από πλευράς κάλυψης και άλλα, που καλύπτουν χαμηλότερα βαλάντια. Έχουμε προσαρμοστεί στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα και ό,τι πουλάμε είναι ανάλογο των δυνατοτήτων, που έχει σήμερα ο Έλληνας, και χωρίς να κάνει καμία έκπτωση στην ουσία των προγραμμάτων. Με άλλα λόγια, προσφέρουν ουσιαστική κάλυψη με αξιοπιστία και φερεγγυότητα”.

Τι παραπάνω προσφέρει ο πράκτορας ;

“Υπάρχουν προγράμματα, για τα οποία σαφέστατα ο ασφαλισμένος χρειάζεται σωστή ενημέρωση και συμβουλή. Δηλαδή, έναν επαγγελματία για προγράμματα ζωής, για τον οικονομικό του προγραμματισμό στα συνταξιοδοτικά, κλπ. Αν δεν έχει εξειδικευμένη γνώση, οι επαγγελματίες είναι απαραίτητοι.

Για προγράμματα, που είναι πιο απλά, όπως η υποχρεωτική ασφάλιση ΙΧ και μόνο αυτή, ίσως δεν χρειάζεται. Αλλά κι εκεί, πρέπει μόνος του – με τις δικές του δυνάμεις - να ψάξει και να αναλάβει την όλη διεκπεραίωση, αν γίνει ζημιά”.

Τι κόστος έχει ο πράκτορας για τον ασφαλισμένο ;

“Το μέσο κόστος ενός μέσου ασφαλιστηρίου είναι 16% -20% υψηλότερο μέσω πράκτορα. Δηλαδή, για ετήσιο ασφάλιστρο 300 ευρώ, είναι περίπου 35 με 55 ευρώ. Σε αυτό το σημείο, ο ασφαλισμένος πρέπει να σταθμίσει την προστιθέμενη αξία, που παρέχει ο ασφαλιστικός σύμβουλος γενικότερα”.

Πόσους συνεργάτες έχει η ΜΙΝΕΤΤΑ ;

“Η εταιρεία έχει 1350 συνεργασίες με κάθε είδους ασφαλιστικών διαμεσολαβητών – πράκτορες, σύμβουλοι και μεσίτες -, που παρέχουν όλες τις μορφές ασφάλισης. Πρόσφατα, μάλιστα, κάναμε μια ριζική αλλαγή στα προγράμματα των αυτοκινήτων μας και τα αναμορφώσαμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου και, ταυτόχρονα, όλοι μαζί οι πελάτες μας είδαν να προσαρμόζεται η κάλυψή τους στα οικονομικά τους δεδομένα. Δηλαδή, μεγαλύτερη προστασία χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ. Σε αυτό το πλάνο, εντάχθηκαν όλοι οι πελάτες, νέοι και υφιστάμενοι”.

Ποιες είναι οι προοπτικές για την ασφαλιστική αγορά τη φετινή χρονιά ;

“Το 2013 θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά με το 2012, θα συμπιεστεί ακόμα πιο πολύ ο τζίρος των ασφαλιστικών εταιριών και, κυρίως, οι δυσκολίες θα προέλθουν από την περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων των ασφαλισμένων”.