Προβόπουλος: Έχουμε διανύσει το 70% της διαδρομής

Το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι έχει απομείνει στο “μαραθώνιο” της χώρας για έξοδο από την κρίση, τόνισε σε δηλώσεις του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, υποστηρίζοντας πάντως ότι τα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό προμηνύουν ότι “ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί”.

“Έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό”, παρατήρησε ο κ. Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος επεσήμανε ακόμα πως οι καταθέσεις εξακολουθούν να επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες, καθώς μόνο το Φεβρουάριο επέστρεψαν περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά από τον περασμένο Ιούνιο έχουν επιστρέψει περίπου 16 με 17 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επικείμενη ανακεφαλαιοποίησή των τραπεζών, σε συνδυασμό με τη συγχώνευση στην οποία βρίσκονται οι μεγάλες τράπεζες, θα οδηγήσουν σύντομα σε ένα νέο τραπεζικό τοπίο, “όπου τρεις μεγάλες τράπεζες και λίγες μικρότερες θα εξυπηρετούν τραπεζικά τη χώρα και θα έχουν μια ισχυρή παρουσία, όπως είχαν και στο παρελθόν στις γειτονικές χώρες με την Ελλάδα”, όπως ανέφερε.