Στουρνάρας: Δεν αλλάζουμε το ΣΔΟΕ

Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την καλύτερη λειτουργία του, εξετάστηκαν διεξοδικά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αλλά και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος.

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκε η πορεία των εσόδων του κράτους, μετά και την έκθεση της Τρόικας, που κάνει λόγο για καθυστερήσεις στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις - και για ανεπαρκείς και πρόχειρες παρεμβάσεις στο φορολογικό - αλλά προτείνει και την κατάργηση του ΣΔΟΕ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε ότι το οικονομικό επιτελείο απασχολεί ιδιαίτερα η πορεία των εσόδων, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κατάργησης ή αναδιάρθρωσης του ΣΔΟΕ.

Ερωτηθείς αν προβληματίζει την κυβέρνηση η έκθεση της Τρόικας που κάνει λόγο για ελλείψεις και καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ο κ. Στουρνάρας απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μελετά προσεκτικά την πορεία των εσόδων, λαμβάνει υπ' όψιν τις παρατηρήσεις και κινείται ανάλογα, παραπέμποντας στη σημερινή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, που παρουσιάζει τις ενέργειες του οικονομικού επιτελείου για την αύξηση των εσόδων.

Κατηγορηματικά αρνητικός βρέθηκε, αντίθετα, στο ενδεχόμενο αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας του ΣΔΟΕ. Δεχόμενος σχετική ερώτηση, απάντησε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη.