Θεοχάρης: Ισοπεδωτική η διάταξη για τα χρέη άνω των 5.000 ευρώ

Διευκρινίσεις για τη χθεσινή εγκύκλιο που απέστειλε στους εφόρους, καλώντας τους να προχωρούν σε ποινικές διώξεις εναντίον όσων χρωστούν στην Εφορία ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ, έδωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης δε δίστασε να χαρακτηρίσει “ισοπεδωτική” τη διάταξη που προβλέπει την άσκηση ποινικής δίωξης για χρέη άνω των 5.000 ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι “ισοπεδωτική δεν είναι η εγκύκλιος, ισοπεδωτική είναι η διάταξη και ο νόμος”.

“Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουμε το νόμο”, σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, και συνέχισε: “Αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όταν ψηφίζουμε ένα νόμο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο μηχανισμός είναι για να τηρούν το νόμο και κατά καιρούς να τον υπενθυμίζουν οι υπηρεσίες. Τώρα βγήκε μια εγκύκλιος που τους υπενθυμίζει ποιες πρέπει να είναι οι διαδικασίες”.

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας Εσόδων υπογράμμισε πως “το ζήτημα δεν είναι να πάει κανένας φυλακή, το ζήτημα είναι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί να εξοφληθούν”.