Μπρα ντε φερ με την τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταβαίνουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, ώστε να συζητήσουν με την ηγεσία του υπουργείου θέματα διαθεσιμότητας και κινητικότητας στο Δημόσιο.

Όπως ανέφερε και χθες σε δημοσίευμά του το news.gr, η Τρόικα επιμένει στις απολύσεις στο Δημόσιο, κάτι που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση, και σήμερα αναμένεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να γίνει “μάχη” για να αποτραπούν οι απολύσεις. Πηγές του υπουργείου, άλλωστε, εκτιμούν ότι ο στόχος συρρίκνωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 θα υπερκαλυφθεί, χωρίς να είναι απαραίτητες οι απολύσεις.

Αυτό θα είναι και ένα από τα επιχειρήματα του κ. Μανιτάκη και του επιτελείου του σήμερα στη συνάντηση με τα κλιμάκια της Τρόικας. Θα παρουσιαστούν ακόμα αναλυτικά τα στοιχεία των αποχωρήσεων, βάσει χρονοδιαγράμματος, ενώ αναμένεται να υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξουν νέοι διαγωνισμοί, αλλά οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα Κινητικότητας, καθώς και από τους επιτυχόντες των διαγωνισμών 2008 και 2009.

Εξάλλου, η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι λόγω των περικοπών στο εφάπαξ και των ανησυχιών για νέες αλλαγές στα μισθολογικά, θα αυξηθούν πάνω από τα προβλεπόμενα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης.