“Σύντομα οι συντάξεις-μαϊμού θα είναι άγνωστες λέξεις”

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης που θα αντιμετωπίζει το φαινόμενο των συντάξεων-μαϊμού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Γιάννης Βρούτσης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ανεργίας.

Ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία του, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο με το οποίο “οι καταχρηστικές συντάξεις και οι προσβλητικές “μαϊμού” συντάξεις θα είναι άγνωστες λέξεις για τον Έλληνα πολίτη”.

“Επιπλέον, έγινε μία συζήτηση για τα θέματα της ανεργίας. Είναι στο επίκεντρο της Κυβέρνησης. Για εμάς η ανεργία είναι το σύμπτωμα της κρίσης. Δυστυχώς, είναι η πιο βαριά επίπτωση της κρίσης. Και ως εκ τούτου, αναζητούμε λύσεις και τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ανεργία”, σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν χρήματα για να βοηθηθούν οι άνεργοι, ο κ. Βρούτσης απάντησε: “Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του υπουργείου έχει εξαντλήσει κάθε πόρο. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούμε άλλες σκέψεις, άλλες διαδικασίες, π.χ. η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ,ή χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα τα οποία υστερούν, για να χρηματοδοτήσουμε στοχευμένες δράσεις, οι οποίες, πλέον, θα εστιάζονται σε οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο”.

Παρακαλούμε περιμένετε ...