Τα περιφερειακά αεροδρόμια στο επίκεντρο συνάντησης στο υπ. Ανάπτυξης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Σηφουνάκη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του προγράμματος παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι “οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες για τον τομέα μεταφορών αυτή την περίοδο είναι οι συμβάσεις παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια, η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO και η απελευθέρωση στις οδικές επιβατικές μεταφορές”, ενώ ειδικά για τα περιφερειακά αεροδρόμια τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να είναι σε επαφή όχι μόνο με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και με αυτά της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε: “Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον υπουργό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της παραχώρησης των αεροδρομίων, θα ακολουθήσει κι άλλη συνάντηση και βεβαίως με τους επιτελείς, με τους υπεύθυνους και τους συνεργάτες του υπουργού. Ο υπουργός και οι συνεργάτες του, όπως και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μας έκαναν μια πρώτη παρουσίαση και τις πρώτες σκέψεις οι οποίες υπάρχουν. Από εκεί και πέρα κι εμείς καταθέσαμε κάποιες δικές μας σκέψεις ουσιαστικές, που έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό, ο οποίος βεβαίως πρέπει να δημιουργηθεί, με τις προϋποθέσεις που τίθενται και από τις δεσμεύσεις της χώρας μας, και το ουσιαστικό είναι η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στα αεροδρόμια, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται με το συμφέρον βεβαίως της χώρας και με την ανταγωνιστικότητα, η ποιότητα δηλαδή του προϊόντος με την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και των αεροδρομίων.”