Περιοδεία του Γιοχάνες Χαν για την έρευνα και την ανάπτυξη

Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 14 και 15 Φεβρουαρίου ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του επιτρόπου στις ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της περιφερειακής πολιτικής, η επίσκεψη έχει στόχο να ενθαρρύνει τις Περιφέρειες να επενδύσουν κατά προτεραιότητα σε τομείς όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, η καινοτομία, η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να τις βοηθήσει σημαντικά ώστε να εκμεταλλευτούν τα δυνατά τους σημεία, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτος σταθμός της άτυπης περιοδείας του Γιοχάνες Χαν είναι η  Πάτρα, ως πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Χαν έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον αρμόδιο Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα και θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ενώσεων και φορέων αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Ακόμα, θα μιλήσει για τη "Μελλοντική Πολιτική Συνοχής της ΕΕ".

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Χαν θα επισκεφθεί την Τρίπολη, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα παραστεί σε δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, και εκπροσώπων φορέων και επαγγελματικών Ενώσεων της περιοχής. Αντίστοιχα, την Παρασκευή, ο Επίτροπος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη με τη συμμετοχή των τοπικών ΜΜΕ. Στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του, τον Επίτροπο θα συνοδεύει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του σε Πάτρα και Τρίπολη, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί αναπτυξιακά έργα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.