“Ψήφος εμπιστοσύνης” από Ράιχενμπαχ για το ΕΣΠΑ

Την εκτίμησή του ότι η Ευρώπη θα δείξει κατανόηση ως προς την “ειδική περίπτωση της Ελλάδας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, προσφέροντας τη στήριξή του στη χώρα αναφορικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σε δηλώσεις του από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Ράιχενμπαχ σχολίασε ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια κατανόηση για την Ελλάδα, καθώς, όπως επεσήμανε, “η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ και αυτό δεν αποτυπώνεται πλήρως στα οικονομικά στοιχεία βάσει των οποίων γίνεται αυτός ο καταμερισμός”.

Όμως και ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια “για να διορθωθεί η αδικία που πιστεύουμε ότι εμπεριέχεται στις αρχικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

“Είναι απαράδεκτο να δεχθούμε, και δεν πρόκειται να δεχθούμε απλά και μόνο να εφαρμοστεί ένα στατιστικό μοντέλο για την κατανομή των χρημάτων που λαμβάνει υπόψη την περίοδο 2007-2009. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια ειδική περίπτωση για την Ελλάδα που πρέπει να έχει αντανάκλαση στην κατανομή των κονδυλίων”, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.