Κλειστά χαρτιά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δε συζητήθηκε το θέμα της φορολογίας ακινήτων, αλλά το κόστος ενέργειας στη βιομηχανία.

Αν και ερωτήθηκε επίμονα για τον φόρο ακινήτων, ο υπουργός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

“Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Είναι συζητήσεις που συνεχίζονται και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που περνάει σήμερα ο τόπος. Αλλά, επίσης, έχουμε συναίσθηση και των δυσκολιών του κόσμου. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ όλων αυτών των στόχων”, είπε για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει νέος φόρος και πως η Κυβέρνηση προσπαθεί να ενοποιήσει όλους τους φόρους ακινήτων σε έναν. Τέλος, σε ερώτηση για το εάν το αφορολόγητο όριο του νέου φόρου θα τοποθετηθεί στις 50.000 ευρώ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα.