“Πρέπει να εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα”

“Τα σενάρια περί Grexit αποτελούν παρελθόν, αλλά σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Υπογράμμισε ακόμα τη σημασία της συμβολής όλων στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και εξήρε το ρόλο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος Γιάννης Γραμματίδης τόνισε πως θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και για τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

“Πρέπει να εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα με τρόπο συστηματικό και συντονισμένο, πληρέστερα. Μέσα δηλαδή, από ένα πακέτο στοιχείων που θα συνθέτουν την νέα εθνική μας ταυτότητα. Στοιχεία όπως ο τουρισμός, τα προϊόντα μας, και για πρώτη φορά το πολιτιστικό προϊόν της Ελλάδας που μέχρι πρότινος ήταν εγκλωβισμένο στην φυλακή της δημόσιας διοίκησης και ήλθε πια ο χρόνος να το απεγκλωβίσουμε, να το καταγράψουμε, να το οργανώσουμε, να το ενθαρρύνουμε και να του δώσουμε προοπτικές μέσα κι έξω από την χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμματίδης.