Ξεκίνησε η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο

Στην κατάργηση 33 κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου των εποπτευομένων φορέων προχώρησε το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν.4024/2011.

Ειδικότερα, τα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσδιόρισαν στις 33 τις κενές οργανικές θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο προσωπικού, οι οποίες υπερβαίνουν το 60% των προβλεπομένων στον οικείο οργανισμό οργανικών θέσεων και οι οποίες πρέπει να καταργηθούν.

Σημειώνεται πως όσες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. δεν είχαν προβεί στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης αυτοδίκαιης κατάργησης κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου έπρεπε να καταρτίσουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2012, τη σχετική πράξη και να την αποστείλουν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, με ταυτόχρονη κοινοποίηση της και στην υπηρεσία μας.

Τα υπουργεία που δεν έχουν εκδώσει ακόμη τις προβλεπόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση ή αιτιολογημένη διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες και τους φορείς που εποπτεύουν, πρέπει να τις καταρτίσουν και να τις αποστείλουν για συνυπογραφή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2012. Το ίδιο δε ισχύει και για τις κενές οργανικές θέσεις που επιθυμούν να διατηρηθούν.