Ομάδα εργασίας για την ανακούφιση δανειοληπτών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην οποία τέθηκε το θέμα της ανακούφισης του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις δανειακές του υποχρεώσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση, θα συστηθεί άμεσα μία ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν και αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως παρατήρησε ο πρόεδρος του ΔΣ της 'Ενωσης, Γιώργος Ζανιάς, εκφράζοντας την πρόθεσή των τραπεζιτών “να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο”.

Ο κ. Ζανιάς τόνισε ακόμα ότι πέρα από αυτήν την ομάδα εργασίας, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται και τυχόν έκτακτες καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να προκύψουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: “Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι τις επόμενες ημέρες, για να νιώσουν αυτές οι εκατοντάδες οικογένειες, πραγματικά, ανακούφιση από τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Δυσκολία εξυπηρέτησης δανείων, που έχουν πάρει από τις ελληνικές τράπεζες”.