Μπαρόζο: H κρίση δεν έχει περάσει ακόμη

"H κρίση δεν έχει ακόμη περάσει, παρά το γεγονός ότι έγιναν σημαντικά βήματα κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας", υποστήριξε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή της ομιλίας του για τα επιτεύγματα της προεδρίας της Κύπρου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ που είχαν οικονομικά προβλήματα κατάφεραν να βάλουν σε μία τάξη τα δημοσιονομικά τους, ότι οι ιδιώτες επενδυτές επιστρέφουν στις χώρες της Ευρωζώνης και ότι τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη ν' ανοίξει το κεφάλαιο της ανάκαμψης.

Ομολόγησε, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει πετύχει ακόμη τους στόχους για την ταχεία ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην χειμαζόμενη από την ανεργία Ευρώπη και υποστηριξε ότι περαιτέρω περικοπές στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα αποδυναμώσουν, εν τέλει, την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Υποσχέθηκε, τέλος, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υπάρξει μία συμφωνία για την εγγύηση των καταθέσεων και την ανακεφαλαίωση των ευρωπαϊκών Τραπεζών.