Το παρακράτος της εφορίας και οι τρομοκράτες φορολογούμενοι

Κάθε φορά, η ίδια ιστορία σε αυτή τη χώρα.

Ό,τι και αν συμβεί, μια θεωρία συνωμοσίας προκύπτει αυτόματα.

Τη μια μας ψεκάζουν, την άλλη χάνουμε – λέει – την εθνική μας κυριαρχία (που έχουμε απωλέσει αυτόματα, κατά τη γνώμη μου, με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, όπως και οι υπόλοιπες χώρες – μέλη), την τρίτη παρακρατικοί έχουν στήσει όλες τις επιθέσεις με γκαζάκια και καλάσνικοφ !

Μην το ψάχνετε όλοι εσείς, που αρέσκεστε σε αυτές τις φοβερές μυθοπλασίες. Αλλού είναι το παρακράτος. Στην... εφορία !

Αυτή είναι στην ουσία, που δυναμιτίζει την πορεία των εσόδων, με τις συνεχείς αυξήσεις φόρων και τις αλλαγές, οι οποίες οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε σημαντικές επιβαρύνσεις και σε ουσιαστική αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεών τους.

Δεν είναι οι φορολογούμενοι οι τρομοκράτες στις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον του προϋπολογισμού. Για κάθε δέκα περιστατικά, μόλις ένα με δύο οφείλονται σε αυτούς (σε όσους συνειδητά δεν πληρώνουν τους φόρους τους). Η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων δεν είναι σε καμία περίπτωση τρομοκράτες (δηλ. φοροφυγάδες).

Και, όσο καθυστερούμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή στη ρίζα της (με τα απλούστατα μέτρα του υπολογισμού του φόρου για όλους με έσοδα μείον έξοδα – υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται αποδεκτές αποδείξεις από όλες τις δαπάνες – και της on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το TAXISNET), τόσο το παρακράτος της εφορίας θα εμφανίζεται συχνά, με επιπλέον μέτρα.

 

Καλησπέρα σας.

 

[email protected]