Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης από τον Γ. Στουρνάρα

Σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παρευρέθη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με την ευκαιρία της οποία απηύθυνε ενωτικό μήνυμα προς όλες τις πλευρές, τονίζοντας ότι “αυτά που μας ενώνουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν”.

Αφού αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, και έκανε μία νύξη για τη δική του θητεία στο ΙΟΒΕ,  ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι “είναι μία ιστορική αλήθεια ότι ως έθνος ομονοούμε μόνο όταν οι κίνδυνοι απειλούν την ίδια μας την ύπαρξη”.

“Αυτό όμως δεν μπορεί να επαναληφθεί”, ξεκαθάρισε, και συνέχισε: “Αυτή τη στιγμή πρέπει να πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις για το που θέλουμε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι σε όλα, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε και να διαφωνούμε όλοι σε όλα”.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα συσπείρωσης ενάντια στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση, προσθέτοντας ότι οι στόχοι που θα πρέπει να μας ενώνουν είναι η ευρωπαϊκή προοπτική, η ανάπτυξη, η απασχόληση, η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια.

“Αυτά που μας ενώνουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν”, υπογράμμισε, και ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη φράση: “Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε”.