Βγενόπουλος: Ανυπόστατες οι κατηγορίες που μου αποδίδονται

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες που του αποδίδονται σε σχέση με την υπόθεση αγοράς αξιογράφων της Μαρφίν-Λαϊκής Τράπεζας ο πρώην μη εκτελεστικός πρόεδρός της, Ανδρέας Βγενόπουλος, ενώ διαψεύδει και τις φήμες περί αντάλματος για τη σύλληψή του από την Interpol.

Ο κ. Βγενόπουλος υποστηρίζει ότι έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις εναντίον του ιδίου, επτά ακόμα στελεχών της Τράπεζας και του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου από επενδυτή που, επειδή αγόρασε αξιόγραφα της Λαϊκής Τράπεζας αξίας 108.000 ευρώ και κατόπιν μειώθηκε η αξία τους, τους κατηγορεί ότι συνωμότησαν μεταξύ τους για να καρπωθούν το χρηματικό ποσό.

"Οι δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων και εναντίον μου, έχουν σύμφωνα με το Κυπριακό Δίκαιο τον τίτλο “Ιδιωτικές Ποινικές Αγωγές” και δεν έχουν καμία σχέση με την Ποινική Δίωξη που γνωρίζουμε στην Ελλάδα, όπου έχει προηγηθεί η ανακριτική διαδικασία" σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι έχει αποχωρήσει εδώ και 15 μήνες από τη Λαϊκή και ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή και τεκμηριωμένη κατηγορία εις βάρος του.

Χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο περί εντάλματος της Interpol για τη σύλληψή του, καθώς και τις αναφορές στον κυπριακό Τύπο ότι ο ίδιος δεν θα εντοπιστεί για να του επιδοθεί το εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.