Επιπλέον κονδύλια 51,2 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Τονωτική ένεση στην αγορά εργασίας επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης με την απόφαση του να ενισχύσει τους νέους επιχειρηματίες, αυξάνοντας κατά 51,2 εκατομμύρια ευρώ το σχετικό προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα 3.207 επιπλέον προτάσεις, πέρα από τις 2228 που έχουν ήδη ενταχθεί.

Πρόκειται για το πρόγραμμα "Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων" του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αναλυτικότερα, πέρα από την αύξηση των κονδυλίων, παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις ήδη εγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Επίσης, τροποποιήθηκε ο Οδηγός του προγράμματος προκειμένου οι ενταγμένες επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν την 1η δόση της αναλογούσας επιχορήγησης έχοντας υλοποιήσει μόνο το 25% του έργου του και όχι το 50% που αρχικά προβλεπόταν, επιταχύνοντας την απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος.

Το πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 72 εκ ευρώ προσέλκυσε 6.356 προτάσεις.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης των 3.207 επιλαχουσών επιχειρήσεων. Ειδικότερα στις Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά) θα ενταχθεί το σύνολο των επιλαχουσών επιχειρήσεων, ήτοι 746 επιχειρήσεις ενώ στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία) θα ενταχθούν 2.461 επιχειρήσεις με βαθμολογία από 50,00 και πάνω.