Παράταση πέντε εβδομάδων ζητούν Εθνική και Eurobank για το ΤΤ

Παράταση πέντε εβδομάδων στη διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν ζητήσει η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν πως οι τράπεζες έχουν ζητήσει τον πρόσθετο χρόνο για να προετοιμασθεί κατάλληλα η συγχώνευση της ΕΤΕ με την Eurobank και για να υποβάλει η Εθνική Τράπεζα μια ρεαλιστική και σωστά αποτιμημένη πρόταση για το ΤΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εάν η τρόικα δεν δώσει τον πρόσθετο αυτό χρόνο, η Εθνική μάλλον δεν θα μπει στη διαδικασία και βάσει εκτιμήσεων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα καταλήξει στην Alpha Bank.

Σημειώνεται πως ήδη η Εθνική Τράπεζα έχει δημοσίως δηλώσει πως δεν έχει παύσει το ενδιαφέρον της για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και ότι προτεραιότητα της αποτελεί η ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Eurobank.

Στο μεταξύ, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, ενώ η νομική συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων στα μέσα του έτους, δήλωσε σήμερα ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικοί άξονες της στρατηγικής του Ομίλου είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής του και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά.