Βρυξέλλες: “Το Ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και χωρίς το ΔΝΤ”

Η β' αξιολόγηση στην ατζέντα στις 26/1

H Ευρωζώνη θα συνεχίσει το ελληνικό πρόγραμμα, με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

O Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ σημείωσε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν προτιμότερη, αλλά ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα προχωρήσουν και χωρίς αυτό.

«Ως Eurogroup και ως (σ.σ. οικονομική και) νομισματική ένωση θα πρέπει να προχωρήσουμε οπωσδήποτε. Κατά προτίμηση με το ΔΝΤ, αλλά θα προχωρήσουμε οπωσδήποτε», δήλωσε. «Εάν το ΔΝΤ πράγματι επιμείνει σε άλλα θέματα από αυτά που θεωρούμε σημαντικά στο Eurogroup, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτού. Δεν θα πρέπει, όμως, να υπάρχει αμφιβολία ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι από κάθε άποψη πολύ επιθυμητή και είναι αποδοτικό να την έχουμε», πρόσθεσε.

Ο Βέλγος υπουργός επέμεινε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί μία λύση, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. H επόμενη σύνοδος του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για την 26η Ιανουαρίου, στην οποία, όπως είπε ο Βαν Όβερτβελντ, το θέμα του ελληνικού προγράμματος θα είναι στην ατζέντα.