Στοιχεία για την εισφορά υπέρ των ανέργων ζητά το ΕΕΑ

Αναλυτική και δημόσια ενημέρωση σχετικά με το ακριβές ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από τη μηνιαία εισφορά των 10 ευρώ που καταβάλλουν έμποροι και επαγγελματίες ζητά από την κυβέρνηση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΕΑ, η προαναγγελία του κ. Βρούτση ότι μετά τα “δικαιολογημένα παράπονα των επαγγελματιών”, τον Ιανουάριο θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του Επιδόματος Ανεργίας, μπορεί να προκαλεί ικανοποίηση όχι όμως και εφησυχασμό.

“Το ΕΕΑ, - σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση -, δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση άδικους αποκλεισμούς συναδέλφων μας από τη λίστα των ανέργων με τη θέσπιση αυθαίρετων και υπερβολικά αυστηρών εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων. Και φυσικά δεν θα συνηγορήσει σε ποσό επιδόματος που δεν θα συνιστά ουσιαστική βοήθεια προς τον άνεργο έμπορο και επαγγελματία”.

Κατά το ΕΕΑ., η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2012, ημερομηνία που ορίζει ο σχετικός νόμος.