Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα μέχρι 2/1

Συνεχές ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο εορταστικό ωράριο επανήλθε η αγορά με τα καταστήματα να μένουν ανοικτά σε συνεχή λειτουργία μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Ειδικότερα, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι:

  • Δευτέρα – Παρασκευή: 9.00 – 21.00
  • Σάββατο 31 Δεκεμβρίου: 09.00 - 17.00
  • Κυριακή 01 Ιανουαρίου: Αργία

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο, όπως παραδοσιακά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Πολυκαταστήματα και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων

Για τις ώρες λειτουργίας των πολυκαταστημάτων, των αλυσίδων και των μεγάλων καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) αναφέρει ότι ο νόμος επιτρέπει:

  • τις καθημερινές τα καταστήματα να είναι ανοικτά μέχρι τις 21:00
  • το Σάββατο μέχρι τις 20:00. 

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Με συνεχές ωράριο, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ανοίξουν και πάλι στις 10.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

"Αναφορικά με τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, προτείνεται, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά" επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), στην οποία διευκρινίζεται πάντως ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων το αν θα τηρήσουν το έθιμο αυτό ή όχι.