Θα… σώσει την ελληνική οικονομία η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ;

Από την πορεία της οικονομίας εξαρτάται το αν θα καταφέρουν οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα "κόκκινα" δάνεια, εκτιμά ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Η εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να πυροδοτήσει μία οικονομική ανάκαμψη που θα ωθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τη μακροχρόνια ύφεση, βοηθώντας παράλληλα και τις ελληνικές τράπεζες να ανακάμψουν, εκτίμησε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

«Αν το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ με την εκλογή νέου προέδρου αποτελεί αντανάκλαση της πραγματικότητας, νομίζω ότι και η παγκόσμια οικονομία θα αισθανθεί τις θετικές επιδράσεις και ακόμα και η Ελλάδα θα επωφεληθεί», σημείωσε ο Γ. Χατζηνικολάου.

Όπως ανέφερε, οι ελληνικές τράπεζες είναι αποφασισμένες να «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς τους από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα επόμενα τρία χρόνια, όμως η επιτυχία ή η αποτυχία των ενεργειών τους θα εξαρτηθεί από το αν η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει.

«Ακόμα και αν χρησιμοποιήσουμε το καλύτερο, πιο πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, αν η ελληνική οικονομία δεν αποδώσει, αυτό δεν θα μας επιτρέψει να πάμε πολύ μακριά», τόνισε. «Επομένως, για μας η μεγαλύτερη ανησυχία είναι το πού πάει η ελληνική οικονομία».

Επεσήμανε ακόμα πως η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων. «Αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι θα πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από την κεντρική τράπεζα και τον SSM, πολύ πριν τον ορίζοντα των τριών ετών στον οποίο εργαζόμαστε», είπε.