Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Δημοσιεύονται τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών

Στη δημοσιότητα θα δώσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι στη Βουλή, είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων χρωστούν μεγάλα ποσά στα ταμεία και την εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, στη λίστα των μεγαλοοφειλετών περιλαμβάνονται 13.197 οφειλέτες με συνολικά χρέη 7,6 δισ. ευρώ. Συνολικά 304.163 άτομα χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ τα χρέη αγγίζουν τα 16,783 δισ. ευρώ. Οι κόκκινες οφειλές έχουν μεταφερθεί για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών).

Μια εβδομάδα πριν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, οι οφειλέτες θα λαμβάνουν ηλεκτρονική ειδοποίηση (mail) στην τελευταία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν δηλώσει στην εφορία, με την προειδοποίηση να προσέλθουν για ρύθμιση στα Ταμεία πριν από την ανάρτηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο.