ΔΝΤ σε Σόιμπλε: Καμμία συμφωνία συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ταμείου στέλνει μάλιστα σαφές μήνυμα στον Β. Σόιμπλε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αποδέχεται διορίες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο πρώτος αντιπρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον διαψεύδει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ έχει ήδη δεσμευθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι θα το ανακοινώσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα ο κ. Λίπτον ξεκαθαρίζει: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα». Στέλνει μάλιστα σαφές μήνυμα στον Β. Σόιμπλε υπογραμμίζοντας:«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αποδέχεται διορίες».

Ο αντιπρόεδρος του Ταμείου εξηγεί ότι «με αφετηρία την επιθυμία Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης, το ΔΝΤ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι, υπό τους οποίους το Ταμείο θα στηρίξει την Ελλάδα. Προϋπόθεση είναι ωστόσο πρώτον να χαραχθεί μια πορεία με συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους και δεύτερον να υπογραφεί συμφωνία για πολιτικές και οικονομικές δεσμεύσεις». Για μια ακόμα φορά το Ταμείο ξεκαθαρίζει πάντως δια στόματος του αντιπροέδρου του ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι ελαφρύνσεις και όχι ένα κούρεμα του χρέους».

Πηγή: Deutsche Welle