Σε σχολεία σε δύσκολες περιοχές το υπόλοιπο επίδομα θέρμανσης

Στοχευμένα σε σχολεία που βρίσκονται σε δύσκολες περιοχές θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο επίδομα θέρμανσης για τα σχολεία, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

“Φέτος, είχαμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων. Δώσαμε ήδη 60 εκατ., τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων μέχρι το πέρας των εορτών”, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, και συνέχισε: “Σχεδιάζουμε να δώσουμε -στοχευμένα- ένα κομμάτι από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλυφθούν σχολεία, σε δύσκολες περιοχές, για όλο το χειμώνα”.

Σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι έχει βγει εγκύκλιος “ώστε όλοι οι δήμοι να καταγράψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και οι θέσεις να καλυφθούν από όσους θα τοποθετηθούν στις λίστες διαθεσιμότητας” και υπογράμμισε ότι “το θέμα επιλύεται και επιλύεται χωρίς απολύσεις, διότι αν καταγραφούν οι ανάγκες, απορροφώνται όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα”.

Τέλος, πρόσθεσε ότι δόθηκαν και χρήματα για τοπικά έργα, εξηγώντας ότι “διενεμήθη το σύνολο της ΣΑΤΑ στους δήμους (299 εκατ. ευρώ), μέσα από τα οποία, θα επανεκκινήσουν 1.040 έργα και θα ξεκινήσουν νέα “.