Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για την αποκάλυψη του news.gr

Με μια άκρως επιθετική επιστολή, η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών επιχειρεί να απαντήσει στο δημοσίευμα του news.gr για τη χρηματοδότηση των εκλεγμένων εκπροσώπων της από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ομοσπονδία, στην τρισέλιδη επιστολή της - για την οποία το news.gr έχει όλες τις απαντήσεις -, χαρακτηρίζει το εμπεριστατωμένο και με στοιχεία ρεπορτάζ μας, ως κείμενο – copy/paste ανακοινώσεων του συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Υποστηρίζει ότι είναι ανακριβής η αναφορά μας πως κάποιοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πληρώνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό “υπονοώντας ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από τους φορολογούμενους πολίτες” και προσθέτει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός του προϋπολογισμού χρηματοδοτείται με πόρους ιδιωτών.

Το ίδιο υποστηρίζει και το news.gr. Ότι τον χρηματοδοτούν – με το παράβολο που πληρώνουν – οι γονείς, που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά και όλοι οι φορολογούμενοι, όταν εγκρίνονται πιστώσεις για διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων της ΟΙΕΛΕ.

Η ομοσπονδία επιβεβαιώνει ότι από το λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι συνδικαλιστές με μερικές ή ολικές άδειες.

Χαρακτηρίζει, επίσης, “ψευδή και κακοήθη” τον ισχυρισμό για μισθούς προ μνημονίου. Το news.gr έθεσε ερώτημα γύρω από αυτό, το οποίο – σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ – επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Κουρουτός, επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αναφέρει, επίσης, ότι “αναρωτιούνται οι σχολάρχες (μέσω της ιστοσελίδας σας)”.

Ξεκαθαρίζουμε πως ό,τι γράφτηκε αποτελεί προϊόν πρωτογενούς ρεπορτάζ, με στόχο να αναδειχθεί ένα μείζον – κατά τη γνώμη μας – θέμα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αναπαραγωγή των απόψεων των ιδιοκτητών.

Τέλος, η χρήση της λέξης “ιδιωτικοί υπάλληλοι” για τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς δεν είναι σκόπιμη, όπως υπονοείται στην ανακοίνωση. Έχει να κάνει με την άποψη του news.gr ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι – μέχρι πρόσφατα – οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ακολουθούσαν μισθολογικά τις αυξήσεις των συναδέλφων τους στο Δημόσιο, αλλά αρνούνταν να υποστούν τις αντίστοιχες μειώσεις.

Το news.gr ξεκαθαρίζει ακόμα ότι σημαντικές ευθύνες έχει η πολιτεία και οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, από το οποίο δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.