“Ύστατη προσπάθεια” για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου τη Μ. Τρίτη

Τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, των δημοσιογραφικών ενώσεων και των ενώσεων ιδιοκτητών για το θέμα αυτό.

Το πρωί της Τρίτης θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως εισφοράς, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε λέγοντας ότι ως δικηγόρος των Ενώσεων Συντακτών υποστήριζε διαφορετικά πράγματα από εκείνα που υποστηρίζει ως υπουργός.

“Από το 2008 υποστήριζα ως νομικός σύμβουλος των Ενώσεων ότι το αγγελιόσημο θα πρέπει να διατηρηθεί ως εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι ως φόρος που κάποιοι καταβάλλουν”, απάντησε ο κ. Πετρόπουλος και υποστήριξε ότι “οι κυβερνήσεις από το 2012 είχαν αποφασίσει την κατάργησή του πόρου”, ο οποίος, όπως είπε, είχε θεσμοθετηθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ως πηγή εσόδων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΜΜΕ.

“Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο προστασίας του αγγελιόσημου με έναν τρόπο ασφαλή σαν εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά ως φόρος που άλλοι καταβάλλουν”, διευκρίνισε και επεσήμανε πως την Τρίτη θα διεξαχθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, των δημοσιογραφικών ενώσεων και των ενώσεων ιδιοκτητών για το θέμα αυτό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...