Φόρος εισοδήματος, ενοικίου στο νέο ραντεβού Τσακαλώτου – τρόικας

Στο επίκεντρο βρίσκεται το Ασφαλιστικό

Στις 17:30 το απόγευμα πραγματοποιείται το νέο ραντεβού του κουαρτέτου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση στην οποία ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων αλλά και η ατζέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί το θέμα της φορολογίας εισοδήματος, ενώ στα ανοιχτά ζητήματα για να κλείσει η αξιολόγηση περιλαμβάνονται ο νέος τρόπος φορολόγησης των ενοικίων, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αλλά και το ζήτημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το Ασφαλιστικό και η συζήτηση θα γίνει σε τέσσερις ενότητες με την πρώτη να αφορά την εθνική σύνταξη και τα ποσοστά αναπλήρωσης, τη δεύτερη το ασφαλιστικό των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, την τρίτη να έχει να κάνει με τον εκ νέου υπολογισμό συντάξεων και την προσωπική διαφορά και την τέταρτη να αφορά τις επικουρικές συντάξεις.

Ο Γ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί εκ νέου με τους θεσμούς το πρωί του Σαββάτου, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την πρώτη συνάντηση με τους θεσμούς τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η συζήτηση ιδιαίτερα στις τρεις πρώτες ενότητες.

Τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι οι δανειστές ζητούν μεγαλύτερη αποδοτικότητα του συστήματος, κάτι που σημαίνει μείωση κύριων συντάξεων, ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει στον αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Επίσης οι προτάσεις για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχουν εγκριθεί και παραμένουν υπό διαπραγμάτευση, ενώ δεν υπάρχει απάντηση στην πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά 1-1,5 μονάδα στις επικουρικές.