Μειώσεις – σοκ στις κύριες συντάξεις ζητούν οι δανειστές

Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από τις μειώσεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά.

Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη.

Πάντως, λίγο αργότερα κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν επίσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμμία περίπτωση οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν ζήτησαν δραστική περικοπή των συντάξεων...

Παρακαλούμε περιμένετε ...