Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της EBRD

“Η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά από την τεχνογνωσία και τη χρηματοδότηση που μπορεί να συνεισφέρει η EBRD σε έργα που αποσκοπούν στη διατηρήσιμη ανάπτυξη και στη στήριξη του εμπορίου”. Αυτό υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την Έκθεση για τη Μετάβαση 2015-16 της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η δέσμευση της EBRD απέναντι στη χώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επανεξισορρόπηση της οικονομίας.

Ο διοικητής της ΤτΕ υπενθύμισε ότι σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης, παρά τη χαλαρή νομισματική πολιτική και τα εκτεταμένα μη συμβατικά μέτρα που υιοθέτησε η ΕΚΤ. Όπως επεσήμανε, "η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης και η διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης αποτελούν ζητήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον".